fre
UNDERVISNING
UDVIKLING

Stenbukken er zodiakens mest ambitiøse, målbevidste og udholdende tegn. Det er køligt, principfast og stærkt præget af sund fornuft. Stenbukke er praktiske, logiske, stivsindede og i besiddelse af stærk selvdisciplin.

De er indadvendte og opfatter sig selv som ensomme og isolerede mennesker. Ud af denne følelse af at være udelukket fra verden og dens fællesskab vågner Stenbukkens vilje, til at blive noget her i verden.

Få andre tegn er som Stenbukken bevidste om, hvor lidt mennesker kan bryde sig om hinanden. De ved, hvad der får tingene til at hænge sammen, og hvad der betyder noget i sociale sammenhænge. De er ivrige efter at imponere andre med statussymboler. De ved allerede på et tidligt tidspunkt, hvad folk sætter pris på i form af erhverv, penge, udseende og samfundsposition.

Stenbukken er mål orienteret og kanaliserer sin energi i strategisk planlægning for at nå langsigtede resultater. Da det er et jordtegn, er målene gerne praktiske og forbundet med materielle interesser.

Stenbukken udtrykker sig på en beslutsom og alvorlig måde, og stræber efter at opnå ære og en vis anerkendelse i samfundet. Der er et ønske om og en evne til at nå til tops gennem hårdt arbejde og vedholdenhed. Status og udøvende magt er vigtigt, og det samme er social position.

De er kendte som stræbere. Mange følelsesmæssige forbindelser forsages på grund af karrieren. Stenbukkens alvor, mål bevidsthed og pligtfølelse er ikke kun negativ, selvom mange som har ham tæt på sig, tvinges til at underkaste sig begrænsninger, som føles besværlige og meningsløse.

Hvis en Stenbuk sætter sin enormt stærke og koncentrerede energi ind på et projekt, kan han udrette store ting. Tegnets skæbne er at komme opad i samfundet gennem hårdt og intensivt arbejde. De havner ofte til sidst i en eller anden magtposition.

Deres hjemmebane er alle de erhverv, hvor de har mulighed for at bestemme over andre, og hvor de kan ses. Kvinder med dette aspekt vil gerne have en mand der befinder sig på samme mentale niveau som de selv, men i sidste ende vil han ikke være i stand til det, for det er kvinden, der udvikler de intellektuelle muskler gennem sine oplevelser i barndommen.

De passer som statstjenestemænd, matematikere, politikere, bygmestre og indenfor alle administrative erhverv.

Stenbuk: Den lyse side
Et af Stenbukke-personlighedens mest positive træk er deres sans for humor. Det er en evne, der ofte hjælper Stenbukken i dens anstrengelser for at påtvinge verden en bestemt orden, eller til klogt at administrere sine ressourcer. Stenbukken er uendeligt tålmodige, forsigtige, pålidelige, udholdende og disciplinerede.

Stenbuk: Den dunkle side
Stenbukke kan være utrolig stive og pessimistiske i deres livssyn – og dystre og deprimerende (og undertrykkende) i deres forhold til andre mennesker. De kan også være følelsesmæssigt kolde og hæmmede. Den kloge og forsigtige side af Stenbukkens natur kan også gå til det ekstreme, undertiden til gnierens uomgængelighed.

Stenbuk: Bevarende
De fleste Stenbukke går ind for at bevare det bestående og er svorne tilhængere af alt, hvad der er traditionelt og konventionelt.

Stenbuk: Kærlighed
Fornuften styrer Stenbukkenes følelser, og de gifter sig aldrig uden at være helt sikre på deres partner. Deres kærlighed er stabil og velovervejet, men ikke fuld af overraskelser; de er trofaste partnere.

Nogle Stenbukke er så bange for at blive afvist, at det kan være meget vanskeligt for dem at indlede et forhold; de undlader ofte at udnytte muligheder. Når først de har overvundet deres medfødte tilbageholdenhed, er de fantastiske partnere, skønt de er forsigtige og indadvendte. Når først de føler tillid, vokser deres selvsikkerhed.

Stenbuk erotik
Medmindre Stenbukkene er meget sikre på deres partnere, er det usandsynligt, at de vil opnå fuld tilfredsstillelse i deres sexliv. De motiveres sjældent af begær, til trods for den kendsgerning, at kvindelige Stenbukke besidder en stærkere sexappetit end deres mandlige modparter.

Stenbukkene er særlig forsigtige i sager, der har med erotik at gøre. De bruger længere tid end mange andre tegn på at blive fuldstændigt afslappede. Men er de først i et etableret forhold, kan de mere udtryksfulde sider af deres natur blive mere åbenbare, og de vil tillige afsløre deres fine sans for humor.

I modsætning til mange andre tegn kan Stenbukkene affinde sig med et utilfredsstillende sexliv utroligt længe, og selvom de møder en ny, som de føler sig tiltrukket af, kan de vente med at reagere til de er helt sikre på vedkommende. De foretrækker ofte at det kønslige samvær finder sted på bestemte steder og tidspunkter. Det gør det vanskeligt for en seksuelt mere eventyrlysten partner at tilpasse sig.

Stenbukketypen:
Et langt tyndt ansigt med en opadvendt kæbe tilhører den arketypiske Stenbuk. Øjnene er skarpe og intelligente under de stærke, buede øjenbryn. Næsen er lille, og undertiden flad. Selvom dette er et af de slanke, småt byggede tegn, kan det næppe kaldes skrøbelig.

Ryggen er rank, bryst og hofter er smalle, og skuldrene brede. Ansigtstrækkene kan være strenge, med dybe rynker over panden, som betegner distraktion. Et svagt skær af melankoli lurer i øjnene, mens der er et beslutsomt anstrøg over mund og kæbeparti.

Stenbuk: Ædelsten
Jade – Jadens grønne, glatte overflade vil give dig tryghed, beskyttelse og forsikring om, at du kan alt.

Stenbuk: Helbred
Gigt, hudlidelser, skader på knæ, knoglesygdomme.

Stenbukke behandler deres helbred med samme disciplin som deres karriere. De er naturligt aktive, men tillader kun sig selv en luksus som motion, hvis det passer ind i deres skema.

De kan få depressions ture over de hårde opgaver de byder sig selv, og finde det svært at lukke dampen ud. De er tilbøjelige til at forklejne værdien i at slappe af, med mindre det tjener et godt formål – som f.eks. en golfmatch med chefen.

TILBAGE

 

dfe