fre
UNDERVISNING
UDVIKLING

TEMA

KÆRLIGHEDEN

Jeg har altid syntes, at relationer mellem mennesker er spændende.

Hvorfor er nogle gode venner?, hvorfor er der mennesker, man ikke kan fordrage eller samarbejde med? og sidst er det grundlæggende lidt underligt, at vi bliver så forelskede i et andet menneske af modsatte køn, at man etablerer sig med børn og ægteskab, hvor man lover evig kærlighed, venskab og troskab?

Mange mennesker tænker ikke over årsagen til dette valg og finder det heldigvis naturligt, men der må alligevel være noget unik mellem netop disse to mennesker, siden de vælger hinanden og vælger alle andre fra.

I mit foredrag vil jeg prøve at definere det feminine og det maskuline og derefter komme med mit bud på, hvordan, hvorfor og hvornår to mennesker bliver forelskede. Hvilke energier er nødvendige, før kærligheden opstår og herunder inddrages det vigtige begreb syncronitet.

II. del af en foredragsaften: HVORFOR KÆRLIGHEDEN, KAN GØRE ONDT.

Vi har alle vores romantiske idealer om, hvordan han/hun skal være og derudfra sker udvælgelsen - tror og håber man. Selvom vi alle har de samme romantiske drømme om den eneste ene oplever mange etablerede parforhold, at det måske ikke lige var lykken alligevel.

Hvorfor ender det galt for mange parforhold ? Kan det være fordi de romantiske forestillinger, vi har, er idealer og ikke særlig realiserbare i den virkelige verden?

Er kærligheden måske relativ og betinget af vores opdragelse. Hvordan elskede mor og far hinanden, hvilke problemer havde de, var deres kærlighed praktisk eller følelsesmæssig, skændes de meget, var der for meget alkohol, måske vold, holdt de meget om hinanden, var de loyale og trofaste, alvorlige eller livlige?

Ja, der er et utal af muligheder, men måske har dèn man bliver forelsket i, mange af de egenskaber - på godt og ondt, som mor eller far havde??